Панирани маслини

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Панирани маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • маслини - 40 - 50 броя големи зелени
  • кашкавал - 50 г
  • шунка - 50 - 60 г
  • за панировката
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 броя разбити
  • галета - 80 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините почистете от костилките. Кашкавала и шунката настържете на пръчици на ренде.

Най-лесно става със средната приставка на ренде тип Бьорнер.

Във всяка маслина сложете по пръчица кашкавал и шунка. Загрейте мазнина за пържене.

Овалвайте маслините последователно в брашно, разбити яйца и накрая в галета.

Пускайте да се запържат равномерно до приятен кафяв загар.

По желание може да забучвате по 2-3 маслини на клечка за зъби и да ги панирате като шишчета.

Тези панирани маслини са идеално бирено мезе.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: