Сьомга на фурна

24/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Между вас и перфектната сьомга на фурна стоят само 25 минути и една марината - ще се справите ли?"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 357
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 котлета
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • картофи - 2 броя
  • праз - 1 голям
  • зехтин - 1 - 2 ч.л.
  • копър - 3 стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче претрийте заедно чесъна, сол, черен и червен пипер на вкус и лимоновия сок, докато получите гладка паста. Може да използвате и мелничка за подправки.

Намажете хубаво сьомгата с тази паста и оставете да престои за 20 минути. След това загрейте 1 с.л. зехтин в тефлонов тиган и сложете рибата да се запържи от всички страни буквално за секунди.

В леко намазнена тава нарежете картофите на кръгчета и ги объркайте с накълцания праз. Овкусете ги със сол и черен пипер и отгоре сложете овкусените котлети сьомга и поръсете с малко копър.

Полейте с 2 с.л. зехтин, сложете алуминиево фолио върху тавата. Пече се за 20-25 минути в предварително загряна фурна. По желание се запича без фолио.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар