Кайсиева ракия

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
28/11/2011
"Ароматна кайсиева ракия за важните моменти!"
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 914
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели кайсии и зарзали. Почистете костилките, смелете ги на пюре и оставете да ферментират.

На 12 кг плод се добавят 1, 5 захар, предварително разтворени във вода. Оставя се да ферментира в затворения съд, като се бърка 2-3 пъти на ден.

Обикновено ферментира 12-16 дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса.

След като се понижи градуса се оцветява с карамел до светло жълто. Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат.

Рейтинг

5 6
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Hristo Tomov
Hristo Tomov
25.06.2017 22:45
Баща ми ,лека му пръст,казваше че и на стари цървули ако сложиш захар става ракия Захарта увеличава добива,но ако я правите за себе си се доверете се на захарността на плода!колкото до втора преварка ,мисля че не е необходима,защото се губи аромата!
6
0
Друг Димитър
Друг Димитър
15.03.2015 10:42
Глупости.Аз моята кайсиева я преварих два пъти, стана невероятна.Запази се вкуса на кайсии, но е много по мека и пивка.По качество и въздействие :)се доближава плътно до елитния клас алкохол,от Руский стандарт платиниум нагоре !!!!
3
0
Димитър
Димитър
20.10.2014 19:20
Земеделски произведител от обл. Силистра продава кайсиева ракия - 8лв./л. тел: 0887955625
3
1