Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват и сваряват заедно с лука.
Ако салатата се прави със замразени зеленчуци, те се изсипват за 10 мин. в топла вода да се попарят. Ако са пресни не е нужна термична обработка.
Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на кубчета, добавят се към картофите и зеленчуците заедно с гъбите и киселите краставички. Овкусява се с подправки на вкус.
От чесъна, киселото мляко и копъра се прави сос, с който се залива картофената салата.
Друг вариант, който съм опитвала е добавено сирене и хрупкави крутони, също се хареса като вкус.
Коментари
Със сурова царевица и суров грах?
Опитал ли е някой така? Какъв беше резултата?
Инъче звучи интересно и си заслужава да се опита!