Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Суши оризови топки

Суши оризови топки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Суши оризови топки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14
"Уникални суши оризови топки - предястие, с което да смаете гостите си"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр., сварено
  • скариди - 8 бр., едри
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • краставици - 1 бр.
  • ряпа - 1 глава
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода, като внимаваме да не се развари. Прецеждаме и овкусяваме по желание с малко сол, захар, оризов оцет.

С мокри ръце оформяме малки оризови топки.

Украсяваме част от тях с парченца от яйцето, а останалите – със скаридите, а по желание може да добавите и видове пушена риба, хайвер и т.н.

Настъргваме зеленчуците на ренде, посоляваме ги и ги подправяме на вкус и с тях гарнираме оризовите топки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: