Италиански ликьор от нар

Марина НордМарина НордНовак1219
15/05/2016
"Всички полудяха по този италиански ликьор с нар - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 533
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наровете се разрязват и зърната се изваждат. В голям буркан се изсипват зърната от нар. Поръсва се със захар и се залива с водката.

Бурканът се затваря добре и се оставя за 10 дни на студено тъмно място. Всеки ден бурканът се разтърсва по два пъти, за да може захарта да се разтвори напълно.

След като минат 10 дни, течността се прецежда през цедка, в която са сложени 2 пласта марля. Сервира се в малки чаши за ликьор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар