Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Джинджифилов сладкиш

Джинджифилов сладкиш

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Джинджифилов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 бр.

Необходими продукти

  • брашно - 225 г самонабухващо
  • джинджифил - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 115 г
  • кафява захар - 115 г
  • яйца - 2 бр.
  • златен сироп - 1.5 с.л.
  • прясно мляко - 25 мл
  • За топинга
  • джинджифил - 6 парчета + джинджифилов сироп
  • пудра захар - 115 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете форма за печене. Пресейте брашното с джинджифила, канела и содата в кyпа. Добавете маслото и захарта.

В друга купа смесете яйцата с млякото и златния сироп. Прибавете към другите съставки и разбъркайте.

Изсипете сместа в тавата и запечете за 40-45 минути. Охладете. За да направите топинга, нарежете джинджифила и го наредете върху сладкиша.

Пресейте захарта и я смесете с лимоновия сок и джинджифиловия сироп, поръсете отгоре, разрежете и сервирайте.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: