Рибни шишчета с лимонов сок

MarianaMariana
Джедай
198
106
102
14/05/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 30 г
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - 8 малки главички или арпаджик
  • риба - 400 г треска или монах
  • дафинов лист - 4 бр.
  • за соса
  • лимони - 3 с.л. сок и кора
  • естрагон - 2 ч.л.
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в купа и го загрейте за около 1 минута на пълна мощ, докато се разтопи. Добавете почистените и срязани на две лукови глави и нарязаните на квадратчета пиперки.

Пуснете на пълна мощ за 2 минути, след което ги оставете да се охладят. Междувременно нарежете рибата на кубчета. Нанижете шишчета като редувате риба, лук и чушки до изчерпване на продуктите.

Поставете готовите шишчета в подходящ съд, покрийте с хартия за печене и гответе около 4-5 минути на пълна мощ. Извадете от фурната и завийте с алуминиево фолио.

Смесете лимоновия сок с естрагона, маслото, яйчените жълтъци, сол и черен пипер. Разбийте добре и пуснете на средна мощ за около 1 1/2 минути. Поднесете шишчетата със задушен ориз, готовия сос и малко лимонена кора, настъргана върху тях.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар