Ezine.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с пилешки филенца

Ригатони с пилешки филенца

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
37962k76
Ригатони с пилешки филенца
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
13/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Ригатони с пилешки филенца са пастата, която трябва да опитате съвсем скоро, защото много други ще ви изпреварят"

Необходими Продукти

  • ригатони - 300 г
  • пилешко филе - 300г
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • течна сметана - 2 ч.ч.
  • пармезан - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на малки парченца.

Овкусява се с подправките и се запържва в зехтина и нарязаният на филийки чесън.

След запържване от двете страни се долива бялото вино и сметаната.

Трябва да се получи гъст сос.

Ригатоните се сваряват според указанията на опаковката или за 8-9 минути.

Отцеждат се от водата.

Разпределят се в чинии.

Върху тях се поставят пилешките филенца и сосът.

Поръсва се с Пармезана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: