Начин на приготвяне
Портокалът и лимонът се изцеждат, кората им се настъргва. Сиренето се смесва с две трети от настърганата кора от лимона и портокала. Цикорията се разделя на листа.
Всеки лист се намазва със сиренето. Лешниците се нарязват на ситно. Приготвя се дресинг от зехтина, сока на портокала, останалата кора от лимона и портокала и солта.
Крушите и авокадото се обелват, разрязват се на две и се отстраняват сърцевините на плодовете. Всяка половинка авокадо и круша се разрязва на три и се полива с лимонов сок.
Върху листата от цикория се слага парче круша или авокадо и се поръсва с лешници. Поливат се с дресинга и се напръскват с балсамов оцет. Поръсват се с намачкани зърна бял пипер.