Руладини в сметанов сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
21/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 678
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филета
  • масло - 100 г краве
  • гъби - 200 г
  • моркови - 4 бр. малки
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • захар - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 стрък
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и я наръсваме с лимонов сок. В единия край на филетата нареждаме: морковче, гъбки, 1 с.л. кашкавал, малко сол и захар.

Навиваме филетата на рулца и ги закрепваме с клечки за зъби. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. брашно, прясно мляко, черен пипер и сол, а белтъците на сняг.

Смесваме всичко внимателно и панираме рулцата в сместа. Запържваме рибата в нагорещено олио и я изваждаме. Оттегляме съда от котлона.

В същата мазнина прибавяме 1 с.л. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. вода, в която е разтворен бульонът, сметана, сол и черен пипер.

Връщаме на огъня и бъркаме енергично, докато сосът се сгъсти. След това слагаме руладините вътре.

Пригответе руладини в сметанов сос, за да изненадате любимите си хора.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар