Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Кишове»Киш с риба, пармезан и броколи

Киш с риба, пармезан и броколи

НикиНики
Новак
2358413k
Киш с риба, пармезан и броколи
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Насладете се на този страхотен киш с риба"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • сьомга - 400 грама
  • заквасена сметана - 250 грама
  • масло - 150 грама
  • броколи - 400 грама
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 100 мл
  • пармезан - 180 грама
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте два пъти брашното със солта.

Прибавете към него нарязаното студено масло и започнете да втривате с ръце, за да се получат маслени трохи. Добавете студената вода и един жълтък, замесете меко маслено тесто.

Покрийте тетото и го остаевте в хладилник за час.

Бланширайте броколите в подсолена вода. Почистете сьомгата от костите и я овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол.

Извадете и разточете охладеното тесто. Сложете го на дъното на тава, като краищата трябва да покриват и стените на съда. Надупчете го с вилица.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете основата за 10 минути. Охладете го и сипете вътре парчетата броколи и сьомга.

Разбийте яйцата с двата вида сметана и настъргания пармезан. Залейте киша и го изпечете до готовност - около 45 минути.

Кишът с риба, пармезан и броколи е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: