ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Суши»Суши със скариди и филаделфия

Суши със скариди и филаделфия

EvgeniaEvgenia
Новак
19572027
Суши със скариди и филаделфия
Снимка: Evgenia
1 / 2
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне75 мин.
Готвене40 мин.
Общо115 мин.
Порции2
"Човек трябва поне веднъж в живота да опита това суши, след това никога няма да иска да спре да си го хапва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте скаридите. В купичка разбийте яйцето, а в друга сместе галетата с царевичното нишесте и черния пипер. Панирайте скаридите първо в яйцето, след това в сухите съставки.

Изпържете ги в загрято олио до хубав загар. Отцедете ги върху кухненска хартия.

Пригответе ориза за сушито. Измийте го добре и го оставете да изсъхне за час.

Сипете в тенджера с капак, сипете вода и сложете да се вари. Когато кипне водата, намалете огъня на най-ниската степен.

Варете до пълно усвояване на течността. Свалете от огъня и оставете похлупен за 20-тина минути. След това го залейте в загретия оцет, смесен с кафявата захар. Преместете ориза в купа и го покрийте с навлажнена кърпа.

Вземете една кора Нори и я сложете върху подложка за суши, покрита с найлон. Намокрете ръцете си и разстелете ориз по цялата кора. Поръсете със сусам и обърнете, за да остане оризът отдолу.

Върху горната страна сложете маруля, панирани скариди и крема сирене. Завийте с помощта на подложката. С остър нож нарежете рулото, като след всеки разрез намокряйте ножа.

В тиган върху хартия сипете галетата и маслото и ги запечете. Оваляйте всяко руло в тази смес.

Процедирайте по същия начин и с другата кора. Поднесете сушито с маринован джинжифил и соев сос.

Сушито със скариди и филаделфия е много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: