Начин на приготвяне
Изчистената, измита и нарязана на парчета риба се овалва в брашното и се изпържва. Готовата пържена риба се изважда и се слага настрани.
Лукът се изчиства и нарязва на ситно и се за задушава в същата мазнина, докато омекне. Прибавяме зелето, което предварително сме нарязали на ивички, и половината от доматите - също нарязани на дребно. Задушаваме до омекване и прибавяме лимона - нарязан на кубчета, червения и челния пипер и сол (на вкус).
Изсипваме половината от задушеното зеле в тавичка. Нареждаме парченцата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме другата половина от доматите, нарязани на кръгчета.
Печем ястието с риба в силна фурна.
Поднасяме готовото запечено прясно зеле с риба.