ezine.bg»Рецепти»Предястия»Парени кренвирши

Парени кренвирши

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
28/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4
"Вкусна, бърза и много ефектна идея за обяд за непретенциозни гости"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 400 гр.
  • зеле - 1 кг.
  • ябълков оцет - 50 мл.
  • горчица - дижонска 100 гр.
  • картофи - 300 гр.
  • олио - 150 мл.
  • сос - чили 20 мл.
  • мед - 30 гр.
  • сол
  • джинджифил
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода.

Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера с оцета, джинджифила и солта.

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Изплакват се през гевгир със студена вода, за да се отстрани нишестето. Пържат се на маслена баня.

В купичка се смесват горчицата, чили соса и меда. Разбъркват се добре.

Рейтинг

3.8
53
41
31
20
11
Дай твоята оценка: