Начин на приготвяне
Разбийте с миксер омекналото масло, яйцето и олиото. Добавете гриса и млякото, като отново разбъркайте много добре.
Пресейте брашното с ванилиите и бакпулвера. Добавете го на части към горната смес, като вече омесвате с ръка.
Полученото тесто разточете с точилка на лист, който е дебел 1/2 см. С формичка за сладки изрежете кръгчета от кората.
Сложете 5 кръгчета едно върху друго, застъпвайки ги леко. Внимателно навийте на малко рулце и го разрежете на две полоинки. Оформете ги на розички. Процедирайте така до оформяне на цялото тесто.
Наредете розичките в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 15-тина минути.
Междувременно пригответе сиропа, като сварите захарта във водата.
Охладете розичките и ги залейте с горещия сироп. Оставете сиропираните сладки да се напоят и престоят известно време.
Сиропираните тестени розички са много вкусни.