Начин на приготвяне
Първата стъпка към приготвянето на шишчетата по средиземноморски със скариди е да обелите и почистите морските дарове.
С нож леко цепнете отстрани скаридите, за да извадите нерва. Тиквичката нарежете на дълги ленти. Може да ползвате и белачка.
Наситнете магданоза, босилека и чесъна. Разделете ги на две части - в първата половина добавете малко лимонова кора и сока от лимона. В другата част - същото, но с лайма.
Добавете в двете купички пипер, сол и зехтин. Изсипете купичката с лайма при скаридите, а с тази с лимона - при тиквичките. Оставете ги за 15 минути.
Вземете маринованите скариди и ги нанижете на шишчета, добавете и рулцата от тиквички.
Печете шишчетата със скариди от двете страни за по 1 минутка или до златисто.
Поднесете ги в компанията на чаша ароматно бяло вино.