Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на шайби. В купа се слагат сметаната, смления черен пипер и настърганото индийско орехче.
Прибавят се предварително разбитите яйца и сместа се разбърква енергично.
Дълбока тава или йенска тенджера се намазнява. На дъното и по стените на тенджерата се нарежда ред картофи.
Поръсват се сол, след което се нарежда ред шунка, следва слой настъргана моцарела. С помощта на черпак отгоре се полива от сметаната с яйца.
Следва отново ред картофи, ред моцарела, сметана и така до изчерпване на продуктите. Завършва се картофи поръсени с настъргана моцарела.
Огретенът се слага в студена фурна и се пече на 170 градуса за около час.
Лесно за приготвяне ястие, подходящо за обяд, така и за вечеря.
Огретенът с картофи, шунка и моцарела е готов.