Начин на приготвяне
Киноата се измива и се залива с 400-450 мл гореща вода. Оставя се да заври и така се вари за 10-15 минути до готовност. Прецежда се и се оставя да изстине.
Нарязваме червената чушка, краставицата, домата и червения лук на не много дребни кубчета. Нарязаните зеленчуци добавяме към киноата.
В отделна купичка си приготвяме дресинга, като смесваме зехтина лимоновия сок, сусамовото олио, мащерката, розмарина и черния пипер. Разбъркваме добре.
Посоляваме зеленчуците и киноата и сипваме дресинга отгоре. Разбъркваме добре готовата салата с киноа.
Овкусете според вашите предпочитания и отгоре поръсете с тиквени семки.
Да ви е сладко с тази чудесна и много пъстра салата с киноа!