Начин на приготвяне
Хубави измийте сьомгата и я подсушете от излишната вода. Вземете тава за печене, сложете алуминиево фолио и го намазнете със зехтин. Сложете филетата, обърнати с кожата надолу.
Горната част на сьомгата натрийте с чесъна и сушения лук. Добавете белия пипер, солта, зехтина и магданоза. Завийте фолиото.
Печете рибата във фурна на 200 градуса, предварително загрята, за 20 мин. Ако искате да се изпече повече, може да увеличите минутите готвене. Иначе става по-крехка и сочна.
Ако филетата са по-тънички, гответе по-малко от 20 минути, въпрос на вкус.
Функцията на алуминиевото фолио е да запази вкуса и сока на рибата. Така тя става по-апетитна. Може да приготвите печена сьомга и без фолиото, за да се образува коричка.
Накрая, поръсете печената сьомга във фолио с лимонов сок и сервирайте топла.
Добър апетит!