Начин на приготвяне
За рецептата за белени домати в буркани ще са ви нужни буркани с винтова капачка - 10- 11 бр.
Изберете си сочни домати, за да може лесно да ги обелите. Измийте доматите и ги обелете. Ако доматите ви не се белят, ги потопете във вряща вода за 3-4 минути и след това ги оплакнете със студена вода.
След като сме обелили доматите, ги режем на едри резени в дълбок съд. Режем измития магданоз при доматите и овусяваме със сол.
Разбъркваме хубаво. Пълним рязаното домати в измитите буркани, затваряме с капачки. Редим бурканите в подходящ съд, покриваме ги със студена вода и слагаме на котлона да сварим нашите домати в буркани.
След като бурканите заврат, засичаме 15 минути.
След 15 минути изключваме котлона и оставяме да се охладят.
Извадете бурканите и ги обърнете с капачката надолу, докато изстинат.
Така приготвени белените домати са годни за консумация през зимата.
Да ви е сладко!