Начин на приготвяне
Наситнете на много дребно лука, скилидките чесън, магданоза и пиперката. Смесете двата вида кайма, сложете я при наситнените зеленчуци.
Овкусете с червен и черен пипер, кимион и лют червен пипер. Измесете добре и приберете каймата в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.
От измесената кайма направете големи топки. Нанижете ги на шишове и оформете каймата по дължината им.
Шишовете с адана кебап е хубаво да бъдат метални, така се нагряват и отвътре и кебапът се изпича добре. Намажете грил тиган или скара на барбекю с малко мазнина.
Изпечете кебапа до приятен загар. Сервирайте Оригинален адана кебап със зеленчуци на грил - патладжан, чушки, лук, домати.
Да ви е сладко!
Коментари
Това не е адана кебап.