Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен боб на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ароматно агнешко със зелен боб - рецепта, която ще искате да изпробвате незабавно"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • зелен боб - 2 буркана стерилизиран
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • естрагон
  • магданоз
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се посолява, залива се с вода и се сварява с няколко зърна черен пипер.

Бульонът се прецежда.

В дълбок тиган се налива олиото. Прибавят се ситно нарязаният лук, пиперка и морков. Задушават се. Прибавят се картофите, нарязани на кубчета.

Поръсва се с червеният пипер и ястието се залива с част от бульона. Готви се почти до готовност на картофите. Ястието се прехвърля в тава.

Към обеленият и нарязан домат се прибавя брашното. Добавя се в тавата. Разбърква се. Следва отцеденият зелен боб и месото.

Накрая се добавят и нарязаните скилидки чесън и естрагона. Тавата се поставя във фурната и се запича до сгъстяване на соса.

Сочното печено агнешко се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит с това агнешко със зелен боб на фурна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: