Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат. Прибавя се разтопеното краве масло и се разбърква.
Сместа се поставя в отваряем ринг с размер 23-24 сантиметра. Притиска се с лъжица или чаша и се поставя в хладилник.
Желатинът се залива със 100 мл вода и се оставя да набъбне.
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето, пудрата захар и лимоновата кора. Разбърква се.
Белият шоколад се разтопява на водна баня. Охлажда се и се прибавя към горната смес.
Течната сметана се разбива до меки връхчета. Добавя се към крема и се разбърква до хомогенност.
Желатинът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка за няколко секунди. Към него се добавя лимончелото и след това желатинът отива към крема.
Разбърква се хубаво.
От него се отделя 1 ч. ч., която е за украса на чийзкейка. Поставя се в пош с кръгъл накрайник и след това в хладилник.
Кремът се разстила върху основата за ягодовия чийзкейк, заглажда се и се поставя в хладилник за няколко часа.
След като приготвеният чийзкейк се е стегнал, се освобождава от ринга и се украсява с отделения крем. В полученото цвете се слага вкусно ягодово сладко.
Да ви е сладко с Чийзкейк със сладко от ягоди!