Емпанади с пилешко и зеленчуци

16/07/2019
"Не се чудете кога е подходящото време да хапнете ароматни емпанади - сега е просто идеално "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага пресятото брашно за тестото, добавя се маслото и с вилица се мачка, докато стане на едри трохи.

Солта се разтваря в чаша с малко вода и постепенно се налива при брашното. Всичко се разбърква, докато съставките се смесят. Целта е да се получи твърдо тесто, което се оставя да отлежи покрито в хладилник за 30 минути. Внимава се да не се премеси.

Пилешкото бутче се вари в подсолена вода заедно с измитите и небелени картофи. След това се почистват от кожата и костите и се нарязва на много ситно, а картофите се обелват.

Плънката се приготвя, като в купа се настъргват лукът и морковът, а картофите се режат на едро. Слагат се месото, сол, масло, магданоз, босилек, доматеното пюре и хубаво се разбъркват.

Тестото се разточва на тънка кора със специална форма за емпанадас с кръгла формичка и се изрязват кръгчета с диаметър 10 – 12 см.

В средата се слага по 1 ч.л. от плънката, прегъва се, а краищата на всяко кръгче се намазват с вода и се залепват, като се притискат с вилица.

Емпанадите се слагат в намаслена и набрашнена тава, намазват се с разбитото яйце и се пекат около 15 – 20 минути на 220 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар