Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от пушени халибут и сьомга с маскарпоне

Карпачо от пушени халибут и сьомга с маскарпоне

Карпачо от пушени халибут и сьомга с маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • халибут - 150 г пушен (камбала)
  • сьомга - 150 г пушена
  • маскарпоне - 4 с.л.
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • лайм - 1 бр.
  • За сосовете
  • сметана - 6 с.л.
  • куркума - 1 щипка
  • босилеково песто - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете върху лист прозрачно домакинско фолио слайсовете риба, като ги редувате едно след друго.

Наредете отгоре много фини резени лайм и разстелете маскарпоне, разбъркано със сметаната.

Навийте на солено руло, като притискате с фолиото, и го сложете във фризера.

Загрейте леко сметаната и бъркайте, докато леко се редуцира, разделете я на две, като към едната половина добавете куркумата, а към другата – босилеково песто.

Леко замръзналото карпачо нарежете на тънки филийки, подредете ги в украсената с двата соса чиния и го поднесете с препечен тост и билково масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: