Ezine.bg»Рецепти»Пица»Лучена пица с извара

Лучена пица с извара

Лучена пица с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • извара - 250 г, обезмаслена
  • лук - 1. 5 кг, кромид
  • бекон - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • сметана - 400 мл
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л. краве
  • олио - 7 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете изварата в дълбок съд, отгоре пресейте брашното, добавете едно яйце, млякото и олиото, поръсете със сол и бакпулвера и замесете гладко тесто, което направете на топка, увийте го в домакинско фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

В голям дълбок тиган изпържете при непрекъснато бъркане за 10 мин. в горещото масло обеления и нарязан на кръгчета лук, след което свалете от огъня.

Добавете към лука разбитата с останалите яйца сметана, поръсете с индийското орехче, черния пипер и солта и разбъркайте.

Разточете тестото, сложете го в намазнена правоъгълна тава, като оформите бордове по краищата му, отгоре изсипете лучената смес и я подравнете.

Разпределете върху пицата нарязания на малки кубчета бекон и печете 30 мин. на средното ниво на фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: