Зелена салата с рукола и риба тон

18/04/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • рукола - 200 - 300 г
  • маруля - 1/2 бр.
  • каперси - 2 с.л. мариновани
  • домати - 2 - 3 бр.
  • риба тон - 1 консерва
  • пармезан - 2 - 3 с.л.
  • За дресинга
  • лук - 1/4 голяма глава или 1/2 малка глава, кромид
  • балсамов оцет - на вкус
  • зехтин - на вкус
  • сос уорчестър - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • морска сол - на вкус, фино смляна
  • За декорация
  • лук - 20 г кълнове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете измитата и нарязана на едро рукола (ако е млада, може да не я режете) и едро накъсаната маруля, сложете отгоре нарязаните на средно големи парчета домати, поръсете с настъргания пармезан и каперсите и прибавете парченцата риба тон.

Полейте салатата с дресинг, приготвен от добре смесените балсамов оцет, зехтин, настърган лук, сос Уорчестър, сол и черен пипер, и я украсете с кълновете лук. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар