Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Великденска зелена салата

Великденска зелена салата

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Великденска зелена салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Останалите великденски яйца винаги може да включите в една празнична зелена салата"

Необходими продукти

  • марули - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • репички - 1 връзка
  • лук - 1 връзка зелен
  • зехтин - 30 мл
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварените яйца се обелват и се нарязват - две яйца на кръгчета и две на парченца.

Марулите се почиства и нарязват на дребно. Зеленият лук също се нарязва. В салатиера се поставят нарязаните марули, лук, репички и парчетата яйца и се разбъркват.

Салатата се посолява и се подправя със зехтин и лимонов сок. Гарнира се с нарязаните на кръгчета яйца.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: