Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците и ги оставяме в студена вода да се накиснат за около 20-30 минути, да се махнат нитратите от тях. В голяма купа слагаме всички нарязани зеленчуци. Обелваме краставицата и я режем а полумесеци. Доматите ги режем на кубчета.
Салата Айсберг и зелената чушка, след като ги почистим, ги нарязваме на средни парчета. Обеленият лук го правим на полумесеци и намачкваме преди да го добавим към другите зеленчуци. Кориандърът е много силен на аромат и ако не ви е любим, намалете количеството му.
Него го режем на ситно. Слагаме яйцата в подсолена вода и ги варим 10 минути във вряща вода. Измиваме ги с ледена вода и ги обелваме. Изстискваме лимона в купичка. Добавяме подправки за салата и лъжиците зехтин. Разбъркваме дресинга и заливаме салатата.
Разбъркваме внимателно и опитваме, ако обичате по-солено, може да си добавите сол. Сервираме в стъклена купа и подреждаме нарязаните яйца около салата. Супер вкусна и интересна салата, която е чудесна за посрещане на гости.