Желе от горски ягодки

10/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с 200 г от захарата, добавете горските ягоди и варете 2 – 3 мин.

Свалете сместа от огъня, захлупете и оставете да престои около 2 часа.

Смесете разтопения в чаша хладка вода желатин с прецедения сок от варенето, сипете сока от изцедения лимон и бялото вино, разбъркайте хубаво и сипете част от сместа във формата за желе или за кекс и оставете в хладилника.

Върху желето, което се е стегнало, подредете ягодките, които сте разбъркали внимателно с останалата захар, залейте със сместа, оставете да се втвърди в хладилника и редувайте така, докато напълните формата.

Преди да поднесете желето потопете формата за 10 – 15 секунди в гореща вода, обърнете го върху подходяща чиния и го гарнирайте с разбития каймак, овкусен с ванилията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар