Меден пирог

Меден пирог2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Запретнала баба ръкавите и един страхотен меден пирог приготвила"

Необходими продукти

  • тесто - 500 г за пици и мекици
  • За плънката
  • мед - 200 г
  • орехи - 50 г смлени на брашно
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 200 г краве
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете от тестото кора, отрежете от нея лента (ще ви трябва по-късно) и сложете по-голямата част в намаслена тава.

Разтопете меда и маслото до течно състояние, след което охладете до телесна температура, добавете орехи и разбити яйца и разбъркайте хубаво с настърганата лимонова кора.

Разнесете равномерно сместа върху тестото, навийте лентата около пирога, за да не изтича плънката, оставете да отлежи около 25 мин. и после изпечете във фурната на 220 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: