Начин на приготвяне
Обелените картофи се сваряват, докато омекнат и отцеждаме добре. С вилица се намачкват на едро и разделяме на две части.
Първата се смесва с майонеза, сол на вкус, ситно нарязан лук. В тиган се загрява олио, първо се нарязва колбасът на кръгчета и пържим до златисто.
Изважда се и в същата мазнина се нарязва и задушава глава лук.
Когато омекне, сипваме нарязани домати без люспи и добавяме сол, черен пипер, захар, чубрица.
Готви се, докато сгъсти и се смесва с отделените картофи. В чиния се оформя първи блат картофи с майонеза, отгоре редим кръгчета колбас, върху него картофи с доматен сос и поръсваме с настърган кашкавал.
Украсяваме картофената салата с колбас, ленти зелена чушка и листа магданоз. Страхотна редена салата, опитайте!