Складка млечна баница с крем

04/02/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 945
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подмазнете тавата и започнете да редите една по една корите, като помежду им намазвате с мазнина. Наредените листи нарежете на парчета.

Сложете прясното мляко да заври със захарта. Добавете на търнка струйка гриса и бъркайте, докато се сгъсти.

Оставете готовия крем за изстине напълно. След това към него добавете едно по едно яйцата и бъркайте непрекъснато.

Залейте крема върху корите и загладете, като гледате равномерно да се разпредели. Сложете сладката млечна баница с грис да се изпече до готовност в умерена фурна.

Готовата млечна баница може да поръсите с ванилена захар или със смес от пудра захар и ванилия.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Тоти
Тоти
23.08.2013 11:37
Това не е млечна баница , а баница с крем - нещо като крем пита . При млечната баница корите , след като се наредят в тавата се нарязват и се заливат с врящо разтопено масло - едно малко пакетче и се запичат ,още топла-та баница се залива със сместа от млякото , яйцата , захарта и ванилията , покрива се и се оставя да отлежи 1/2 час и отново се слага във фурната , за да се допече . Захарта също е малко по добре сложете 1 1/2 чаши .
1
0
милена
милена
14.05.2013 11:00
Всичко е добре,но мисля че корите трябва да се разделят на две и едната половина да се сложи отгоре върху крема.Така става много по добре.Добър апетит.
3
0