Агнешко в гювеч по добруджански

30/01/2013
Симеон
отСимеонНовак
"Опитайте една традиционна българска рецепта от старите тефтери! Вкусна, ароматна и апетитна!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4-5
  • Преглеждания общо4 469
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното, измито и нарязано на парчета месо се слага в тенджера и се задушава на слаб котлон заедно със ситно скълцаните лук, чесън, магданоз, джоджен, червения и черния пипер, маслото и солта.

Няколко минути преди да се свали от котлона, към ястието се добавя брашното, размито с малко вода.

По традиция родната капама се вари на слаб огън с малко количество вода в плътно затворен съд са къкри. Ако месото е тлъсто, не се слага допълнително масло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар