Калугерски сарми

30/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 116
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в част от мазнината и мъничко вода. Добавете почистения и измит ориз, а след 4-5 минути - почистените от костилките и нарязани маслини, почистените, ситно нарязани и задушени гъби, ситно скълцаните магданоз и копър.

Овкусете с прясно смлян черен пипер, сол, счукани орехи и горчицата. След като добре объркате и сместа се хомогенизира, завийте с нея и лозовите листа сармички.

Подредете ги плътно една до друга в тенджера, залейте с останалата мазнина и покрийте с порцеланова чиния. Долейте топличка вода и оставете да се варят на слаб котлон до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стифка Вълова
Стифка Вълова
20.09.2013 16:18
Изглежда вкусно!

1
0

Виж всички коментари или напиши такъв