Калугерски сарми

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
30/01/2013
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции35 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 445
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в част от мазнината и мъничко вода. Добавете почистения и измит ориз, а след 4-5 минути - почистените от костилките и нарязани маслини, почистените, ситно нарязани и задушени гъби, ситно скълцаните магданоз и копър.

Овкусете с прясно смлян черен пипер, сол, счукани орехи и горчицата. След като добре объркате и сместа се хомогенизира, завийте с нея и лозовите листа сармички.

Подредете ги плътно една до друга в тенджера, залейте с останалата мазнина и покрийте с порцеланова чиния. Долейте топличка вода и оставете да се варят на слаб котлон до готовност.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стифка Вълова
Стифка Вълова
20.09.2013 16:18
Изглежда вкусно!

1
0