Манастирска чорба от зрял фасул

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
13/05/2009
"Най-вкусната бобена чорба е по манастирски - ако не вярвате - опитайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 684
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 120 гр.
  • моркови - 120 гр.
  • целина - 40 гр.
  • лук - 40 гр.
  • домати - 80 гр.
  • чушки - 80 гр.
  • чушки - люти 4 бр.
  • олио - 40 мл.
  • масло - 40 гр.
  • магданоз - 1/2 връзка,
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият в студена вода фасул се отцежда, залива се отново със студена вода и се вари заедно с мазнината, ситно нарязания лук, морковите и целината и по - късно с нарязаните на парчета пиперки.

Когато омекне фасулът, се прибавят ситно нарязаните домати и джодженът. Чорбата се посолява и се вари още 20 минути, а щом е готова, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
22.00 лв.
Виж ››

Всяка готварска рецепта за приготвянето на боб трябва да започва така - Взимате едно керамично гърне за боб, останалото са подробности

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар