ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Най-пухкавия кекс

Най-пухкавия кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
339
433
50
809
16/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"И днес имаме хит в категорията ПО-ПО-НАЙ Много пухкав и невероятно вкусен кекс."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете последователно олиото и прясното мляко.

Щом разбиете добре, започнете да добавяте брашното, размесено с бакпулвера и ванилията.

Към готовата смес може да добавите ядки или сушени плодове по желание, но може да го изпечете и така.

Разпределете сместа в подмазнена и набрашнена форма за кекс и сложете да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути, а следващите 15-20 минути регулирайте градусите на фурната, за да не изгори отнякъде.

При нужда го печете само на долен или горен реотан. Готовият кекс може да поръсите с пудра захар или да полеете с глазура по желание.

Рейтинг

5 3
4 11
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка: