Френската супа Торин

IlariaIlaria
Новак
597412331k
Френската супа Торин
26/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10
"Сега, когато усетите аромата на тази супа, разбирате ли защо сме толкова заклети почитатели на френската кухня"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л. растително
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 3 л телешки или говежди
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • вино - бордо или червено сухо вино
  • мадейра - 1/4 ч.ч. или порто
  • хляб - 8 - 10 филийки препечен френски
  • сирене - грюер или пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете със захарта нарязания лук. Бъркайте често и запържете, докато лукът добие хубав кафевикав цвят.

Добавете брашното, разбъркайте за кратко и долейте смесените предварително с говеждия бульон сол и черен пипер. Щом кипне, намалете огъня и оставете да къкри за 30 минути.

Добавете виното и прехвърлете в супника (торин-Tureen), като проверите дали е добре на подправки.

Поднесете френската лучена супа Торин с препечен хляб и настърган грюер или пармезан.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: