Скумрия върху сол

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
783
10
1k
08/12/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 868
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Скумрията се намазват с горчица и се поръсва със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.

Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио. Рибата се пече в предварително загряна фурна на 160 градуса за около 20 минути.

Увеличете на 190 и се пече още около 10 минути, а накрая запечете за 5 минути без фолио. Почистете скумрията от солта и я поднесете.

Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
8.99 лв.
Виж ››

Почитателите на грила вече си имат нова любима придобивка - метална скара за печене. С нея ще приготвите сочно месце, вкусна риба и хрупкави зеленчуци. Металната скара има удобна дървена дръжка и възможност за лесно пренасяне, благодарение на която ще може да я вземете навсякъде със себе си.

Рейтинг

5 11
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар