Начин на приготвяне
Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.
Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.
Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.
Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.
Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.
Коментари
Не зная дали има разлика между моя вариант и този, но аз сипвам малко вода в тавата. Така картофите отначало я попиват.
В едно се събират две неща- варене и печене. Картофите отначало се сваряват, а после се опичат и накрая като поемат цялото масло стават превъзходни . Почивката след печенето е задължителна - олиото трябва да се поеме.
от преди години.. :)
Дано не звуча тъпо но съм отскоро домакиня и бъдеща майка ... :)
Който не е съгласен с мен да ми се надупи.