Надупени картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Надупени картофи6 / 7
10/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ужасно вкусни картофи с неприлично име!"

Необходими Продукти

  • картофи - 20 броя, средно голями
  • масло - 50 гр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.

Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.

Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.

Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.

Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.

Рейтинг

4.5
521
44
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз също скоро ги правих станаха ауникални но задължително слагам копър.
27.05.2016 22:43
8
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Като картофките на Джейми ,но надупени или не са много вкусни с една бира разкошни
27.05.2016 22:05
4
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази рецепта се прави със пресни картофи които само се измиват и пекът с тънката им кожичка.
19.05.2016 11:47
6
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Чакам снимка на надупените картофи от готвачката им.
19.05.2016 11:28
2
Диан
Диан
Лесно бързо и на пръв поглед уж няма да е нещо особено, но е превъзходно.
Не зная дали има разлика между моя вариант и този, но аз сипвам малко вода в тавата. Така картофите отначало я попиват.
В едно се събират две неща- варене и печене. Картофите отначало се сваряват, а после се опичат и накрая като поемат цялото масло стават превъзходни . Почивката след печенето е задължителна - олиото трябва да се поеме.
18.02.2014 10:12
7
2
Ивелина
Ивелина
Вода не се слага , нали?
08.08.2013 11:15
5
3
123
123
.... поне кажете от къде сте чули рецептата,защото аз я имам от една селска жена
от преди години.. :)
25.07.2013 08:36
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Силвия
Силвия
Картофите пресни ли са?
Дано не звуча тъпо но съм отскоро домакиня и бъдеща майка ... :)
24.07.2013 20:46
1
14
14
Това са картофи "Костенурка", а не надупени.
Който не е съгласен с мен да ми се надупи.
24.07.2013 15:50
3
8
liliya mihailowa
liliya mihailowa
дупен компир - вместо масло парченца бекон или сланинка. Е за момент ще забравим за холестерола!

11.06.2013 19:58
1
Грета
Грета
Тези картофки си ги хапваме вече 3-4 години.Аз ги правя със зехтин и поръсвам обилно дъното на тавата с всички любими подправки.Страхотни са!Така приключихме с пържените картофки!Тези са по-вкусни!
11.06.2013 18:35
3
1
vanya
vanya
Картофките са наистина прекрасни. Поздравления.
04.08.2011 21:17
1
зорница
зорница
Аз редовно правя такива картофки и към тях си добавям чеснов сос (1 майонеза + 3с.л кисело мляко + копър, сол и чесън на вкус)в малка каничка и който обича си полива картофките.
26.02.2011 18:53
3