Надупени картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
10/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Ужасно вкусни картофи с неприлично име!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.

Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.

Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.

Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.

Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.

Рейтинг

5 20
4 4
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: