Надупени картофи

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
328
292
10/01/2011
"Ужасно вкусни картофи с неприлично име!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207 823
  • Преглеждания за месеца525
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.

Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.

Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.

Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.

Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.

Рейтинг

5 20
4 4
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Аз също скоро ги правих станаха ауникални но задължително слагам копър.
6
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Като картофките на Джейми ,но надупени или не са много вкусни с една бира разкошни
2
0
Ваня Георгиева
Тази рецепта се прави със пресни картофи които само се измиват и пекът с тънката им кожичка.
5
1