ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

IlariaIlaria
Новак
597450321k
Патладжани с чесън и лук
03/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете патладжаните по дължина на 5-6 места. Натрийте отворите със сол и оставете да се отцедят.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в мазнината, докато лукът стане прозрачен. Добавете 2 обелени и ситно нарязани домата.

След 10 минути добавете червения пипер и едро нарязания магданоз.

С приготвената смес напълнете патладжаните в разрезите им, а остатъка сипете в тавичката.

Отгоре наредете останалите нарязани домати. Сложете патладжаните с лук и чесън да се пекат, докато останат на мазнина.

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: