ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

IlariaIlaria
Новак
583
339
33
798
Патладжани с чесън и лук
03/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 броя, големи
  • лук - 5 - 6 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - 5 - 6 броя
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. едро нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете патладжаните по дължина на 5-6 места. Натрийте отворите със сол и оставете да се отцедят.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в мазнината, докато лукът стане прозрачен. Добавете 2 обелени и ситно нарязани домата.

След 10 минути добавете червения пипер и едро нарязания магданоз.

С приготвената смес напълнете патладжаните в разрезите им, а остатъка сипете в тавичката.

Отгоре наредете останалите нарязани домати. Сложете патладжаните с лук и чесън да се пекат, докато останат на мазнина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: