Картофено руло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
29/11/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 347
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете, обелете и намачкайте картофите. Объркайте пюрето с яйцата, мекото масло и прясното мляко, подправките и объркайте много добре заедно с натрошеното или настъргано сирене.

Всички продукти за плънката - морковите, сварените яйца, колбаса и киселите краставички, нарежете на лентички.

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене. Леко я намазнете и поръсете с галета. Разстелете отгоре картофеното пюре и го загладете. Дебелината на блата трябва да е до 2 см. Пъхнете го да се запече в загряна на 220 градуса фурна за около 10-15 минути или до лек загар.

Извадете и отгоре разпределете нарязаните продукти за плънката и поръсете с малко индийско орехче. Върнете да се запече за още 10 минути. Извадете с хартията върху кърпа и с помощта на хартията завийте на стегнато руло внимателно, като отлепяте постепенно хартията от картофеното руло.

Увийте картофеното руло стегнато в кърпата и оставете така да се охлади.

Рейтинг

5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар