Лека виетнамска супа

Хелена
Хелена
Новак
27/11/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 459
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 1 брой
  • лук - 1/2 глава
  • глутамат - 1/4 ч.л. натриев, по желание
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 броя
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • бульон - 1 кубче зеленчуков, по желание
  • лук - 1 стрък зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко мазнина, докато леко омекне. Добавете нарязаните на полумесеци домати и посолете добре.

Леко разбърквайте и запържете, докато доматите си пуснат соса. Долейте около 500 мл гореща вода, в която сте разтворили бульона и оставете да поври около 10 минути.

Прибавете предварително разбитото яйце на тънка струя, за да се образуват конци. ставете леката виетнамска супа да се довари за 5 минути.

Малко преди да отнемете от котлона добавете натриевия глутамат, сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете супата в супник и отгоре поръсете с нарязания на тънки лентички лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар