Начин на приготвяне
Смесват се брашното, маята, малко сол, щипка захар и евентуално подправки по избор. После се добавят яйцето и малко зехтин, както и топлото мляко докато се получи нелепкаво тесто. Тестото се поръсва с брашно и се остава малко да се понадигне на по-топло място, за около 30 мин. , след което пак се омесва. Тавичката се намазва със зехтин и се поръсва с брашно. В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки.
Коментари
че една чаена чаша течност(200-250 гр/поема коло 1/2кг брашно.така че всеки си прави тесто според нуждите.
Маята е без значение, а подпраките на вкус,едни харесват едни подправки, друи харесват други подправки,а трети не харесват подправки.това е една рецепта която става за много неща.супер