ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Крем с плодове и каймак

Крем с плодове и каймак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7071k
Крем с плодове и каймак
26/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5 бр.

Необходими Продукти

  • плодове - 500 гр.
  • захар - 6 с.л.
  • каймак - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете (ягоди, череши, вишни, пъпеш) се претриват през гевгир. Получената каша се подслажда със захарта.

Жълтъците се разбиват в съд на водна баня на котлона, като се внимава да не се сготвят. След това се объркват към плодовата каша.

Добавят се при леко разбъркване разбитите на сняг белтъци, а след това и каймакът, предварително добре разбит.

Сместа се изстудява и се украсява с цели плодове, посипани със захар.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: